Vid årets upplaga av Bokmässan i Göteborg gjorde jag ett reportage ur ett sydasiatiskt perspektiv. Jag testade bland annat en 360-graders virtuell visualisering av textilindustrin i Bangladesh.

I artikeln på Sydasien.se (direktlänk till artikeln, öppnas i nytt fönster) beskriver jag kort fem seminarier på Internationella torget, med koppling till några av länderna i Sydasien. Seminarierna kan ses i efterhand och i artikeln finns direktlänkar. Dessutom såg jag ett seminarium till minne av reseskildraren och författaren Tomas Löfström.

Vid Bokmässan 2015 och 2014 deltog jag i seminarier om situationen i Sri Lanka med koppling till journalistiken och min bok När de dödar journalister – En personlig skildring av Sri Lanka. I år, när temat dessutom var yttrandefrihet, blev det tyvärr inget framträdande. Men det kommer andra tillfällen, närmast 16 november klockan 18:00 vid Mölndals bibliotek, då jag ska prata om situationen i landet och vad turister som reser till den spännande ön bör känna till om öns mörkare sidor.

Johan Mikaelsson