Under drygt 25 år som journalist på redaktioner och som frilansjournalist har Johan Mikaelsson fått artiklar och bilder publicerade i dagstidningar och magasin och haft uppdrag för nyhetsbyråer i Sverige och internationellt. Ämnena har hamnat under kategorier och vinjetter som nyheter, inrikes, lokalt, utrikes, konflikt, krig, pressfrihet, mänskliga rättigheter, sport, ekonomi, näringsliv, arbetsmiljö, nöje, musik, kultur, film, miljö, energi, teknik och återvinning. Han har gjort reportage runtom i Sverige och ett flertal länder i Europa, i Indien, Sri Lanka, USA, Kanada, Sierra Leone och i Australien. Dokumentärfilm för tv och medverkan i Sveriges Television, Sveriges Radio och TV4 har också hunnits med. Under 2015 släpptes Mikaelssons bok om Sri Lanka. Han har även varit redaktör för och producerat organisationstidskrifter, kundtidningar, medlems- och personaltidningar samt webbinnehåll för organisationer, fackförbund, ett börsnoterat företag samt en statlig myndighet med internationell verksamhet. Sedan 2020 redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Sydasien. På startsidan och under Blogg/nyheter finns länkar till några publiceringar. Webbplatsen byggdes 2015.

UNP-supportrar i Sri Lanka

Parlamentsval i Sri Lanka 2015

På valdagen 17 augusti 2015 publicerades ett reportage från Sri Lanka i Svenska Dagbladet under rubriken ”Bullrig härskare tar till skrämseltaktik”.

Reportaget ”Sri Lankas tysta revolution lever vidare efter valet” i Amnesty Press utspelar sig dagarna innan valet och över valdagen, från söder till norr.